En ensom søndag

Det er så stille. Alt jeg kan høre er susing fra pc-en, knitring i ovnen og rumling i magen. Og stemmen fra kjøkkenet som hvisker at jeg kan spise noe for å tenke på noe annet, at maten i kjøleskapet vil hjelpe på ensomheten, holde meg med selskap. Jeg kunne ønske jeg turte å ringe noen, snakke med en venninne, orke å gå ut en tur, gidde å begynne på noen av de tingene jeg har hengende over meg, skoleoppgavene jeg må få gjort. Men stillheten i huset er tyngere enn min egen kroppsvekt, den presser meg ned i stolen og gjør at jeg blir sittende. Også banker skyldfølelsen på døra og minner meg på at det er blå himmel og deilig vær, at det bare er meg selv som hindrer meg i å få noe ut av dagen, snu opplevelsen av dagen hittil om til noe positivt.
Hva gjør du i dag?

12 kommentarer

Anonym

20.feb.2011 kl.14:10

I dag strikker og hekler jeg. Alt for å få tiden til å gå og for å avlede angsten. Tror nok jeg skal ta meg en tur ut etterpå. Frisk luft hjelper på depresjon og ensomhet.

Silje

20.feb.2011 kl.14:22

Søndagen min ligner litt på din. Resten av familien har reist på ferie, mens jeg ikke har ferie, så det er en litt for rolig søndag for min del, mye tid går med til facebook og sånt. ;-/

Hilde Åstrøm

20.feb.2011 kl.15:09

Jeg sitter på en pinnestol,i treningstøy som jeg tydeligvis ikke akter å gjøre noe treningsting i, hører på Morrissey,forbanner meg selv for at jeg ikke er ute i kulda og jeg synger.

Hm.Det slo meg at vinduet på soverommet er oppe,så jeg retter meg selv,jeg holder sur konsert for naboene:D

Og jeg bedriver litt kunstig stimuli ved å helle i meg tusenvis av liter med kaffe og sikler på Jeff Bridges på nett.

k.nordhus

20.feb.2011 kl.15:46

Søndager er lange og slitsomme. Går å ønsker meg sillhet og ro(for i dag er alle hjemme),men vet jo hva jeg hadde gjort da-spist. Så da går dagen i rydding og flytting på rot.Skulle ønske jeg kunne nyte søndagene.

laila

20.feb.2011 kl.17:27

Her er det også en ensom søndag...som søndager flest...Leser bok,lager varm sjokolade,glaner litt sport på tv...og BURDE vært ute en tur i det fine været...men nå er sola borte...så ja..Men det fine med akkurat denne søndagen,er at den faktisk går for fort (og ikke for sakte som søndager pleier å gjøre),og det er ikke fint fordi jeg vil at dagen skal være over,men fint fordi jeg ikke kjeder meg...at det tross alt har vært en fin søndag :)

Fjær

20.feb.2011 kl.17:38

Det er søndag og hekler og strikker jeg også. Nå jeg ser på et program om Vibeke Skofterud, om spiseforstryrrelser. Pcen suser, tven snakker, tastaturet klikker og jeg har avlyst å få besøk. Alt for å være alene i sykehustilværelsen min. Ingen må se meg sånn. Men - de ser.

Lammelåret

21.feb.2011 kl.11:04

Veldig flott skrevet! Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i dette.

Maria

22.feb.2011 kl.22:34

Denne søndagen så kom jeg tilfeldigvis over et Pianohefte jeg lagte i fjor da jeg gikk på folkehøyskole.

Jeg begynnte å spille litt på mitt Piano som har stått urørt leenge .

Gode minner dukket opp <3 Flott å få vekk Uro / engstelse for en stund <3

Har fått tilbake spillegleden !

surfer

22.feb.2011 kl.22:50

Det var et leit innlegg.

Lite spørsmål jeg ikke vet helt hvor jeg skal sette..: hva med å opprette en kategori hvor der er en åpning for menn?
surfer: Vet du, vi hadde den kategorien, men så slettet vi den. Det ble så mange kategorier uten innhold (til å begynne med). Men menn kan også bidra! Jeg oppretter den igjen, så er det ingen tvil :) Takk for tilbakemelding :)

sara

03.mar.2011 kl.14:26

Ja, søndager kan være spesielle: stille, tomme, "skumle", når man ikke har noen å være sammen med og tror at alle andre har det så fint. tror at de er sammen med venner og er glad. Men sånn er det ikke!

Takk for kvelden i går på iks i Trondheim! Mye må man gjøre selv, gå nye skritt, "kaste" gamle vaner og "handle" nye!! men det er godt å komme et sted hvor man blir forstått og får positiv energi, får å "handle" de nye, så etterlenktete vaner!!
sara: Det var veldig fint du kom, og hyggelig at du syns det var fint! Ut med de gamle, inn med de nye, ja :) Klem fra Camilla

Skriv en ny kommentar

Regler for bloggen:

1.Vi ønsker ikke innlegg og kommentarer som inneholder beskrivelser av antall kilo, kalorier, mat som er ok/ikke ok, og annet som kan virke triggende, og forbeholder oss retten til å redigere vekk slik informasjon.
2. Vis respekt, vær grei og snill, og forøvrig kan du skrive hva du vil :)

Vil du bidra?

Send dine tekster til oss på blogg@iks.no.

bloglovin

Abonner på innlegg fra bloggenKategorier

Arkiv

hits